-

Portfolio UTB

Chráněné designy UTB najdete zde/here Community Designs TBU

Video Harfii – Harfa, která hraje i bez strun (chráněný design UTB) zde/here Community Design TBU in video

Chráněná technická řešení zde/here Patents and Utility Models



  1. Vrhací židle
    PVZ, 006/17
    FaME
    Vrhací židle pro handicapované sportovce, zejména pro vrh koulí, hod diskem, oštěpem a kladivem, je nastavitelná a ergonomická, uzpůsobena pro více uživatelů s různými somatotypy.
  2. Antibakteriální preparát pro hydrogelové inkorporace
    UVZ, 005/17
    FaME
  3. Házecí stolice
    PVZ, 003/16
    FaME,FMK
    Využití volnočasových pohybových aktivit pro handicap. Házecí stolice pro handicapované sportovce pro hod kladivem nebo vrh koulí popř. i jiné sporty.
    text
  4. Ergonomické zařízení pro monitorování lokální svalové zátěže
    UVZ,
    FaME
    Technické řešení se týká ergonomického zařízení pro monitorování lokální svalové zátěže. Zařízení je využitelné na pracovištích, kde dochází ke zvýšenému namáhání, především namáhání rukou při četných/opakovaných pohybech, často spojených s vynakládáním zvýšené svalové síly. Jde o v prvé řadě o ruční pracoviště montážního, ale i jiného charakteru.
  5. Ergonomické zařízení pro monitorování lokální svalové zátěže
    PAT, 016/15
    FaME
    Ergonomické zařízení pro monitorování lokální svalové zátěže je vytvořeno na bázi jedné nebo více měřicích sestav (S), z nichž každá obsahuje 3 až 8 odporových tlakových senzorů (1) (FSR) s citlivostí 0,010 až 10 kp/m2(~ 0,1 až 100 Pa) a nejméně dva senzory (2) polohy, a zařízení dále obsahuje datalogger (D), který je prostřednictvím své řídicí jednotky (3) propojen s oběma měřicími sestavami (S), přičemž řídicí jednotka (3) je v dataloggeru (D) propojena s paměťovým médiem (4), ovládacím panelem (5) a signalizačním zařízením (6), a současně datalogger (D) má řídicí jednotku (3) propojenou s PC jednotkou (7). Toto ergonomické měřicí zařízení má s výhodou řídicí jednotku (3) dataloggeru (D) tvořenou mikrokontrollerem pro řízené snímání dat z měřicí sestavy/sestav (S) a pro předávání přijatých dat paměťovému médiu (4) a vybavenou výstupem na PC jednotku (7).
  6. Rautový talíř
    PAT, 007/15
    FaME
    Rautový talíř má na horní straně celistvou nebo dělenou jídelní plochu. Na jeho spodní straně je vytvořen jedno nebo vícenásobný hygienický úložný box používaných součástí příborového setu a/nebo prostředků jídelní hygieny jako je ubrousek, popř. sada ubrousků s tím, že tento úložný box má zcela uzavřeny všechny své stěny kromě jedné, která je obrácena směrem k uživateli a vytváří alespoň jeden manipulační otvor úložného boxu. Na horní straně může mít rautový talíř dále vytvořen alespoň jeden nákružek pro vložení dna a/nebo alespoň jeden minibox s výřezem pro vložení stopky rautové skleničky.
  7. UTB Hockey Team (kombinovaná)
    OZN,
    FaME
    texttext
  8. UTB Hockey Team (slovní)
    OZN,
    FaME
    Warning: opendir(../utb/pripady/1427): failed to open dir: No such file or directory in /media/data/www/isctt.utb.cz/www/wp-content/themes/utbpatenty/funkce.php on line 237
  9. Optimalizovaný zateplovací systém budov
    UVZ,
    FaME
    Optimalizovaný zateplovací systém, přičemž zdokonalení nepropustnosti proti vyklování děr a dutin ptáky, spočívá v užití namísto armovací tkaniny skelnou tkaninu bez ok, což snižuje prostupnost do izolace a ptáci tak poškodí jen svrchní vrstvu omítky. Z ekonomického hlediska se jedná o podobnou částku, jako u armovací tkaniny, protože skelná tkanina bez ok je proti té s oky 8x8 mm o 25% dražší, což je ale zanedbatelné oproti nákladům vzniklým při opravě poškozené izolace.
  10. Volnočasové aktivity handicap
    PVZ, 025/13
    FaME
    Pomůcky pro zdravotně postižené pro volnočasové aktivity
    texttexttexttext
  11. Vodní motor
    UVZ,
    FaME
    Jedná se o konstrukci vodního motoru k výrobě elektrické energie.
  12. Sportovní lokomoční pomůcka pro osoby se zdravotním postižením
    PVZ, 053/12
    FaME
    text
  13. Modifikovaný včelí med
    UVZ,
    FaME
    Jedná se o modifikovaný včelí med pro použití jako zdroj energie a pro udržení pozornosti, například u řidičů.
    Warning: opendir(../utb/pripady/1122): failed to open dir: No such file or directory in /media/data/www/isctt.utb.cz/www/wp-content/themes/utbpatenty/funkce.php on line 237
  14. Způsob výroby integrálních dílců na bázi lehčeného polystyrenu se zabudovanými funkčními a/nebo ozdobnými prvky
    PAT,
    FaME
    Způsob výroby integrálních dílců na bázi lehčeného polystyrenu spočívá v tom, že při výrobě báze z předpěněných perliček z lehčeného polystyrenu se do formy umístí funkční a/nebo ozdobné prvky, jejichž kontaktní plocha umístěná uvnitř formy se předem opatří nánosem z kapalného prepolymeru na bázi polyester nebo polyetéruretanů, kopolymerů butadienu a styrénu, butadienu a akrylonitrilu, případně z dalších monomerů zakončených NCO skupinou o obsahu 0,7 až 3,0 hmotn. dílů, nejlépe 1,2 až 2,2 hmotn. dílů na 100 hmotn. dílů prepolymeru, na takto připravený polotovar se působí vodou ze syté vodní páry, čímž se z předpěněných perliček vytvoří báze z lehčeného polystyrenu a současně se působením vody na koncové NCO skupiny nánosu kapalného prepolymeru vytvoří na rozhraní báze a funkčního a/nebo ozdobného prvku pevný polymer. Tato technologie umožňuje spojování bloku na bázi lehčeného polystyrénu s dílci v podobě obvodových stěn na bázi deskových materiálů, elektroinstalačních příp. vodoinstalačních trubek, výztužných materiálů v podobě trubek, drátů, síťovin apod., tapet nebo fólií sloužících jako povrchová úprava případných dalších funkčních dílců, které budou důležité pro uplatnitelnost integrálního dílce v praxi.
  15. Způsob výroby piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem
    PAT,
    FaME
    Způsob výroby piva a nápoje na bázi piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem spočívá v tom, že po vystírce, při rmutování, během chmelovaru nebo po jeho skončení se do mladiny pro výrobu piva světlého nebo piva tmavého nebo piva polotmavého nebo piva pšeničného, případně jejich směsí, přidá ovocný a/nebo zeleninový koncentrát, přičemž tento koncentrát může být ve formě zahuštěného ovocného a/nebo zeleninového moštu - šťávy, marmelády - džemu, případně i sušené ovocné a/nebo zeleninové složky.
    Warning: opendir(../utb/pripady/831): failed to open dir: No such file or directory in /media/data/www/isctt.utb.cz/www/wp-content/themes/utbpatenty/funkce.php on line 237
  16. Způsob výroby piva a nápoje na bázi piva modifikovaného tekutou ovocnou a/nebo zeleninovou složkou
    PAT,
    FaME
    Způsob výroby piva a nápoje na bázi piva modifikovaného tekutou ovocnou a/nebo zeleninovou složkou spočívá v tom, že mladina pro výrobu piva světlého nebo piva tmavého nebo piva polotmavého nebo piva pšeničného, případně jejich směsí, se před hlavním kvašením nebo v jeho průběhu nebo po jeho skončení, případně před nebo po dokvašování nebo v jeho průběhu smíchá s čerstvou ovocnou a/nebo zeleninovou šťávou nebo moštem nebo s rozkvašenou či zkvašenou ovocnou a/nebo zeleninovou šťávou nebo moštem.
    Warning: opendir(../utb/pripady/830): failed to open dir: No such file or directory in /media/data/www/isctt.utb.cz/www/wp-content/themes/utbpatenty/funkce.php on line 237
 

Theme Design By Vintage Tea Cups Wholesale Fair Cups Amber Bangle Bracelets